Gratis advies voor verduurzaming van uw sportaccommodatie

Duurzame investeringen zijn goed voor de portemonnee van de breedtesport. De energiekosten dalen terwijl de kwaliteit van de accommodatie toeneemt. Veel sportverenigingen weten niet waar te beginnen met verduurzamen. Sport NL Groen helpt met een gratis online tool die binnen een paar minuten duidelijk maakt welke energiebesparende maatregelen interessant zijn en welke besparing het oplevert. Ook toont de online tool alle beschikbare subsidies op zowel lokaal, als nationaal niveau en kan je direct offertes aanvragen voor de uitvoering van werkzaamheden.

De samenwerking tussen ClubZeker en Sport NL Groen zorgt ervoor dat sportverenigingen die investeren in duurzame toepassingen ook zicht krijgen op de risico’s die zij lopen na het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen, LED-veldverlichting, isolatie en andere warmtebronnen.

Wilt u aan de slag met het verlagen van de energierekening? Ga dan naar Sport NL Groen en bekijk wat verduurzamen voor uw sportaccommodatie kan betekenen.

Zonnepanelen

Het plaatsen van kostbare zonnepanelen op het dak van een sportaccommodatie heeft consequenties voor de verzekeringen. De verzekerde som van het gebouw moet worden verhoogd vanwege de verhoging van de herbouwwaarde. Als dit achterwege blijft kan er sprake zijn van onderverzekering. Een huurder van een sportaccommodatie kan zonnepanelen als huurdersbelang meeverzekeren op de inventarisverzekering. Het maakt nogal verschil of je eigenaar of huurder bent van het gebouw want zonnepanelen zijn een vast onderdeel van het gebouw. Als je als huurder niets regelt met de verhuurder dan wordt de eigenaar van het gebouw automatisch ook de eigenaar van de zonnepanelen.

Lichtmasten met LED-veldverlichting

Door de lange levensduur en laag energieverbruik is het gebruik van Ledverlichting een slimme investering voor veel sportverenigingen. In aanschafprijs is LED-veldverlichting flink duurder dan conventionele sportveldverlichting en daarom adviseren wij clubs om lichtmasten met LED-veldverlichting te verzekeren. Schade aan lichtmasten met LED-veldverlichting kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door storm.

Met de ClubKeuring nog duurzamer sporten

ClubZeker verzekert de breedtesport tegen een lage premie met respect voor de vrijwilligerscultuur en de clubliefde. Sportverenigingen die overstappen naar ClubZeker ontvangen een gratis ClubKeuring. Het verslag levert een bijdrage aan het verduurzamen van de sportaccommodatie, veiliger sporten en slimmer aan schadepreventie doen.