Bespaartips

 

Inflatie heeft grote invloed op de bouwkosten

Gemiddeld stegen de bouwkosten in het 1e kwartaal van 2022 met 15% ten opzichte van een jaar eerder. Naast de impact op beschikbaarheid en prijzen van grondstoffen en bouwmaterialen die uit Rusland en Oekraïne komen, spelen de hoge energiekosten een grote rol. Direct en indirect maken de stijgende energiekosten het bouwen een stuk duurder.

 

Verzekeraars zullen in 2023 massaal hun premies fors verhogen

Iedereen snapt dat de verzekeringspremies zullen stijgen als de verzekeraars meer moeten betalen om de schade te vergoeden. Uw clubgebouw is verzekerd op basis van de herbouwwaarde. Als uw clubhuis totaal verloren gaat dan zal het verzekerde bedrag op de polis voldoende moeten zijn om een nieuwe accommodatie te bouwen. Als gevolg van de enorm gestegen bouwkosten zullen verzekeraars er in 2023 massaal voor kiezen om de herbouwwaarde van de gebouwen fors extra te verhogen (indexeren). En een stijgende herbouwwaarde leidt automatisch tot een premiestijging met hetzelfde percentage.

 

Hoe kunt u de premiestijging in 2023 vóór zijn?

De premies van het pasklare verzekeringsproduct voor sportverenigingen van ClubZeker liggen structureel 30 – 35% lager dan de premies van grote verzekeraars als Interpolis en Nationale Nederlanden. En de voorwaarden van ClubZeker zijn de meest uitgebreide in de markt.

Wilt u profiteren van een structureel lage verzekeringspremie, met respect voor de vrijwilligerscultuur en clubliefde?  Wees dan de premieverhogingen vóór en vraag de gratis vergelijking aan. Meer dan 800 clubbestuurders gingen u voor.

Ja, stuur mij de gratis vergelijking

 

[ninja_form id=3]