Over ons

Over ClubZeker
ClubZeker is in 2016 ontstaan als reactie op de veel te hoge premies die sportverenigingen moeten betalen voor hun verzekeringen. Sportverenigingen worden in Nederland door verzekeraars ingedeeld in de categorie ‘Horeca’. De risico’s van een 16 uur per dag professioneel functionerend horecabedrijf zijn anders van aard dan die van een sportvereniging.

ClubZeker is een verzekeringsintermediair. Daartoe heeft ClubZeker – als merknaam van VandaagCollectief BV- een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) onder nummer 51047179.

VandaagCollectief BV heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten voor zowel adviseren en bemiddelen – aan zowel particulieren als bedrijven – onder nummer 12020898 en is aangesloten bij het Kifid (Klachten instituut Financiële Dienstverlening) onder nummer 300.014294.

ClubZeker adviseert en bemiddelt in verzekeringen en verkoopt exclusief in Nederland het sportverzekeringspakket voor verschillende doelgroepen in de sportwereld die zijn ontwikkeld door SportsCover Europe Ltd. SportsCover werkt volgens een zogenaamde volmacht van verzekeringsmaatschappij Lloyds of London.

 

Wie zijn de initiatiefnemers?
ClubZeker is opgericht door Jelte Buikema en Kasper Huizinga, beiden behept met Noordelijke nuchterheid en gemazeld in verzekeringsland. En met een flinke affiniteit met sport. Daarnaast willen ze een eerlijk verzekeringsproduct voor sportverenigingen aanbieden.

 

Een eerlijk verzekeringsproduct, met een eerlijke premie
De zoektocht naar een eerlijk verzekeringsproduct voor sportverenigingen leidde via nagenoeg alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen uiteindelijk naar Groot-Brittannië.

ClubZeker biedt in Nederland exclusief het sportverzekeringspakket aan dat is ontwikkeld door SportsCover Europe Ltd in samenwerking met Lloyd’s of London. SportsCover is een zeer professionele financiële dienstverlener die gevolmachtigd agent is van verzekeringsmaatschappij Lloyd’s of London. SportsCover mag, binnen bepaalde afspraken , voor rekening en risico van Lloyds of London sport- en vrijetijdsverzekeringen ontwikkelen en aanbieden. SportsCover is dus gevolmachtigde en biedt dekking op de polis uit naam van Lloyd’s of London. Het risico wordt gedragen door verzekeringsmaatschappij Lloyds of London.

Sportscover is in 1986 opgericht in Australië. SportsCover combineert wereldwijd expertise op het gebied van verzekeringen en risicobeheer en heeft een passie voor sport. Hierdoor is dit bedrijf een toonaangevende aanbieder van sport- en vrijetijdsverzekeringen. SportsCover heeft verzekeringsarrangementen ontwikkeld voor sporters, instructeurs, coaches, sportverenigingen, fitness-organisaties en nationale en internationale sportbonden en federaties.

Met kantoren in Londen, Sydney, Melbourne en partners over de hele wereld biedt SportsCover verzekeringsoplossingen voor sportverenigingen en sportbonden.

Het kantoor in Europa is gevestigd in Londen: Sportscover Europe Limited, First Floor 75 / 77 Cornhill, Londen EC 3V 3QQ. SportsCover heeft in Europa activiteiten in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Ierland, Litouwen, Groot Brittannië en Nederland. SportsCover is geregistreerd in Groot Brittannië en Wales, nr 3726678 en is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority. Registratienummer 308 372. De verwijzingsnummers van het bedrijf en andere gegevens vindt u in het Financial Services Register op www.fca.org.uk

Lloyds of London is in 1688 opgericht en bediende aanvankelijk vooral de scheepvaart. Lloyd’s of London biedt zelf geen verzekeringen aan, maar is een besloten marktplaats waar verzekeraars en klanten elkaar treffen. Anno 2018 is Lloyd’s of London het grootste verzekeringsbedrijf ter wereld met een robuuste en unieke kapitaalstructuur die essentiële bescherming biedt aan de verzekerden. Dankzij de keten van veiligheid is Lloyd’s of London financieel zeer sterk.

Er zijn drie schakels in de ‘chain of security’.

Eerste schakel: Activa van de verzekeringssyndicaten. Alle verzekeringspremies zijn bestemd voor het uitbetalen van schade. Winst wordt pas uitgekeerd nadat alle schadeclaims voldaan zijn.

Tweede schakel: De ledenfondsen bij Lloyd’s of London. Elke lid, of het nu gaat om een individu of een onderneming, moet voldoende kapitaal ter beschikking stellen om aangegane verplichtingen te dekken. Deze fondsen zijn bestemd voor de polishouders.

Derde schakel: Lloyd’s of London Centrale Activa. De centrale activa staan ter beschikking van de Raad van Lloyd’s of London om te voldoen aan geldige schadeclaims die niet gedekt zijn door de activa van de voorafgaande twee schakels.

Wanneer de eerste schakel bijkomende middelen nodig zou hebben, dan zorgt de tweede schakel ervoor dat de Leden in die bijkomende middelen kunnen voorzien. In het zeldzame geval waarin de middelen van die twee schakels niet toereikend zouden zijn voorziet de derde schakel, waarover de Raad van Lloyd’s of London vrij kan beschikken, voor bijkomende steun aan de Leden om ervoor te zorgen dat geldige vorderingen worden uitbetaald.

De volgende tabel vat de belangrijkste financiële maatstaven van Lloyds samen:

Lloyds of London opent begin 2019 ook een hoofdkantoor in Brussel. Vanuit deze nieuwe locatie bedient Lloyds’s of London zijn Europese klanten. Hiermee anticipeert het bedrijf op de aanstaande Brexit als er beperkingen gaan gelden voor grensoverschrijdende financiële dienstverlening en mogelijk veranderd toezicht.

 

De mensen achter ClubZeker

clubzeker-jelteJelte Buikema (1966) is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsexpert die al ruim 20 jaar in de financiële dienstverlening actief is. Jelte heeft veel werkervaring opgedaan bij grote financiële dienstverleners als Unigarant, Univé en ABN Amro Verzekeringen op het gebied van marketing en productontwikkeling.
clubzeker-kasperKasper Huizinga (1959) is, net als Jelte, onafhankelijk verzekeringsexpert, en al 26 jaar actief in de sector. Heeft gewerkt bij Nationale-Nederlanden, AGIS en Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Is als ondernemer sinds 2000 actief. Is o.a. bestuurslid geweest van Hockeyvereniging Leeuwarden en heeft als scheidsrechter gefloten voor de KNHB.

Contact met ClubZeker
We nodigen u van harte uit uw vragen en/of opmerkingen aan ons voor te leggen. Neem gerust contact met ons op.

Wilt u weten welke risico's uw club loopt?

Vraag de gratis ClubKeuring ook aan uw voor club.