BestuurZeker van ARAG beschermt sportbestuurders

Vernieuwingen in wet- en regelgeving en veranderingen in de samenleving zorgen ervoor dat bestuurders van sportverenigingen in ons land steeds vaker met pittige juridische kwesties worden geconfronteerd. BestuurZeker van ARAG is speciaal afgestemd op sportbestuurders en biedt de beste support.

Sportbestuurders worden vanaf slechts € 100,– per jaar geholpen bij juridische kwesties en aandachtspunten en beschermen zichzelf en hun vereniging. BestuurZeker van ARAG biedt een eigen adviseur die juridische kwesties in een vroeg stadium goed tackelt voor elk verenigingsbestuur. Dat wordt belangrijker, omdat zulke kwesties helaas ook steeds vaker impact hebben in de privésfeer van bestuursleden.

Besturen wordt complexer

Onverhoopte fraude of geknoei met de verenigingskas. Conflicten rond contracten met trainers, sporters en andere medewerkers. Ruimtelijke ordeningskwesties rond het sportterrein. Situaties rond ongewenst gedrag. Overeenkomsten met onderhuurders van gebouw of terrein of met leveranciers. Het besturen van een vereniging is over de hele linie veel complexer geworden. De lat ligt in juridisch opzicht tegenwoordig veel hoger dan vroeger. Bijvoorbeeld door de Wet Bestuur & Toezicht Rechtspersonen (WTBR), die ook voor sportverenigingen geldt, de AVG en de verplichte UBO-inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Gratis WBTR Check om de basis op orde te brengen

Een goed functionerende vereniging heeft de basis op orde, zoals bijvoorbeeld statuten, huishoudelijk reglement en de inschrijvingen van alle bestuurders bij de Kamer van Koophandel. Met de gratis WBTR Check helpt BestuurZeker het verenigingsbestuur hierbij. Daarna kunnen sportbestuurders bij elke kwestie die zou kunnen uitgroeien tot een conflict een beroep doen op de juristen van ARAG. Immers: voorkomen of als het moet, eerst onderhandelen is vaak voor beide partijen beter dan een rechtszaak. Tenslotte kunnen via BestuurZeker hulp, advies en een gespecialiseerde advocaat worden ingezet als een conflict verder op de spits wordt gedreven.

Brede kennis van de sportsector

Hoe kan dat allemaal voor zo’n bescheiden premiebedrag? ‘Het antwoord is simpel. We weten als specialisten veel beter dan de grote verzekeraars hoe de wereld van sportverenigingen in elkaar zit, waar de risico’s liggen en hoe je je daartegen het beste kunt beschermen. Dat hebben we met ARAG in een scherpe premie vertaald.

Wat levert BestuurZeker van ARAG?

  • Bestuur, vereniging, leden en/of vrijwilligers zijn naar keuze mee te verzekeren
  • Hulp en advies van onafhankelijke professionele rechtshulpverleners van ARAG met kennis van sport
  • Relevante juridische informatie voor sportverenigingen
  • Gratis WBTR Check om de basis op orde te brengen

Aanvraagformulier downloaden

Premietabel

Premies A A + B A + B + C
A. Verenigingsbestuur (vast bedrag per bestuur) € 100 € 100 € 100
B. Vereniging (premie per lid) € 0,90 € 0,90
C. Leden en vrijwilligers (premie per lid / vrijwilliger) € 0,05

 

BestuurZeker van ARAG
beschermt sportbestuurders

Aanvraagformulier downloaden