Zitmaaier en tractor

Een goede grasmat is voor sportverenigingen een must. Daarom hebben veel sportverenigingen een zitmaaier of gazontractor in gebruik. Volgens de wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar zijn zelfrijdend werkmaterieel, zoals zitmaaiers, tractoren of golf buggy’s, minimaal verzekeren tegen aansprakelijkheid. De WAM maakt geen verschil tussen de openbare weg of een sportcomplex. De aansprakelijkheidsdekking kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld diefstal en/of brand.

RDW controleert vanaf 1 januari 2023 actief volledige registratie:  WA-verzekering én kenteken

Sinds 1 januari 2022 is een kenteken verplicht voor zelfrijdend werkmaterieel dat op de openbare weg wordt gebruikt en/of harder kan rijden dan 40  km per uur. Vanaf 1 januari 2023 gaat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) dit actief controleren. Let op: staat uw zitmaaier, gazontractor of golf buggy nog niet volledig geregistreerd (minimaal WA verzekering én een kenteken), dan kunt u een boete krijgen van € 400,–.

RDW Kentekencheck

Het is mogelijk dat uw werkmaterieel is verzekerd op basis van het chassisnummer en het merk en type en niet op basis van het kenteken. Met de RDW Kentekencheck kunt u dat zelf controleren. Geef het aan ons door als uw kenteken nog niet is geregistreerd. Dan koppelen wij de verzekering aan het kenteken van uw voertuig.

Nog geen kenteken?

Heeft uw zitmaaier, gazontractor of golf buggy nog geen kenteken? Dan kunt u met behulp van deze vragenlijst van het RDW bepalen of uw voertuig goedkeurings- of registratieplicht heeft.

 

Wilt u ook een goedkopere, betere en completere verzekering voor uw sportvereniging?

Doe de gratis vergelijking